Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Еко празник със забавни игри, танци и награди събра децата на Добрич

Детски еко празник събра днес на едно място усмивките, танците и любопитството на децата и гостите на Добрич. Сцената на скейт площадката в Градския парк „Свети Георги“ се изпълни със страхотни емоции по време на игрите и множеството изпълнения от участниците в еко-инициативата - актьорите от „Театър на приказката – София“, НЧ “Добрич-2017”, Студио за съвременни танци “ПАЛИТРА” и Фолклорен ансамбъл „Добруджа“.

Както обикновено, най-щастливите гласчета се чуват когато има правилни отговори и награди. Организаторите се бяха подготвили подобаващо за детското нашествие, а награди и изненади имаше за всеки един малък гост на шоуто.

Пред малчуганите бе представено образователното куклено шоу „Малки юначета с празни тумбачета“ - със завладяващата история на трите симпатични същества – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд. От тях, децата научиха как да не замърсяват природата - чрез разделно събиране на отпадъците.  

Еко инициативата се реализира във връзка с рестарта на градската система за разделно събиране на отпадъци от опаковки.  Организатори на събитието запознаха присъстващите с идеята за ефективното използване на цветни контейнери за разделно събиране на отпадъци и тяхната правилна употреба.

Най-важният урок и съвет за малките и техните родители бе - да се използват трите вида контейнери за разделно събиране на отпадъците, за да е чисто около нас, както днес, така и занапред. Трите приказни същества Хартояд, Пластоядка и Стъклояд са най-щастливи, когато всеки един от тях получава своята подходяща "храна".

c