Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Избраха представителите на област Добрич в новия Регионален съвет за развитие

Кметове и председатели на общински съвети от общините в четирите области на СИР - Варна, Шумен, Търговище и Добрич избраха своите 11 представители в РСР и техните легитимни заместници. Представителите на Варненска област в Регионалния съвет за развитие са кметът на община Варна Иван Портних, кметът на Девня Свилен Шитов, кметът на община Ветрино Димитър Димитров, кметът на община Вълчи дол Георги Тронков и кметът на община Долни чифлик Красимира Анастасова.
При невъзможност за участие в работата на РСР, титулярите ще бъдат представлявани от легитимно избрани заместници, които днес също бяха избрани с явно гласуване. От Варненска област заместник-представители са председателят на ОС Варна Тодор Балабанов, кметът на Дългопол Георги Георгиев, кметът на Провадия Жоро Илчев, Данаил Йорданов – кмет на община Суворово и Пеньо Ненов – кмет на община Бяла.

От Добричка област за членове на новия Регионален съвет за развитие бяха избрани кметът на община Добрич Йордан Йорданов и кметът на община Добричка Соня Георгиева.
Техни заместници ще бъдат Мариян Жечев – кмет на община Шабла и Йордан Стоянов – председател на ОС Каварна.

Област Търговище ще бъде представена в Регионалния съвет за развитие от кметовете на общините Опака – Мехидин Кадиров и на Търговище – Дарин Димитров.
За заместници бяха избрани председателите на общински съвети в Търговище – Емине Якубова и на Антоново – Юсуф Исмаилов.

От квотата на област Шумен в РСР ще работят като титуляри кмета на Шумен Любомир Христов и кмета на община Венец Нехрибан Ахмедова.
За техни заместници бяха определени председателите на общинските съвети на Смядово – Борислав Борисов и на Каолиново – Зия Назиф.

c