Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

ЕНЕРГО-ПРО с готовност да отмени спирането на тока на ВиК-Добрич и ВиК-Шумен

Планираното прекъсване на електрозахранването на ВиК-Добрич и ВиК-Шумен ще бъдe отменено при пълно изплащане на задълженията на двете дружества към ЕНЕРГО-ПРО, съобщават от компанията. От там посочват, че се разчита на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за ангажимента да покрие в срок задълженията за консумирана електроенергия в размер на 10,5 млн. лева чрез „Български ВиК холдинг“.

„Обявеното вчера планирано прекъсване на електрозахранването е крайна мярка, предприета с единствената цел да се ограничи натрупване на още по-големи дължими суми, както и да се защити интересът на всички останали редовни клиенти, и ще се извърши по предварително обявения график, стартиращ от 29 септември”, става ясно от прессъобщение до медиите.

Ръководството на електроснабдителното дружество силно се надява този път, след намесата на принципала МРРБ, проблемът с изплащането на натрупаните дългове да бъде разрешен, за да може да продължи нормално да изпълнява своите оперативни дейности съгласно лицензионните си задължения, посочват още от компанията.

c