Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Деница Сачева: Правителството ще плати дълга на ВиК, за да няма Добрич проблеми с водата

„През следващата седмица ще бъдат извършени конкретни действия в полза на по-доброто бъдеще на Добрич. Ще бъдат платени дъловете на „ВИК“-дружеството, така, че да няма проблеми с водата, и да се завърши успешно проектът за водния цикъл, за който държавата осигурява 85 млн лв.“ Това обяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева по време на тържествената сесия по повод Деня на Добрич и 80-ата годишнина от възвръщането на Южна Добруджа към България.

В поздравителен адрес от името на Министерски съвет Деница Сачева подчерта, че „днешният ден е повод за особено вълнение. Това е една от най-светлите и чествани дати в съвременната история на България. Днешният ден е празник за всички българи и трябва да бъде съхранен  в родовата ни памет завинаги. Благополучието и развитието ни като народ и държава зависят от нашите усилия и непреклонното ни желание да видим родината ни отново обединена. Всеки от нас още по-отговорно трябва да прочете и осмисли уроците на историята. Уроците, които ни учат, че няма напредък без приемственост и няма успех без съвместни действия“.

„Щафета на живота се носи най-успешно, когато имаме памет за миналото , резултатност в настоящето и ясен план за бъдещето. Дни като днешния ни вдъхновяват с примера на предците ни и тяхната любов към България“, каза още министър Сачева в поздравлението си към добруджанци.

Тя отбеляза също, че благодарение на усилията за запазване на заетостта, в Добрич безработицата е по-ниска от средната за страната. „Успяхме да запазим заедно 2700 работни места.  Усилията ни в тази област ще продължат и занапред“, каза още Деница Сачева.

С вълнение тя припомни, че години наред именно нейната майка е подготвяла честванията на Деня на Добрич и като малка тя често е била именно в залата, където днес се проведе тържествената сесия за празника на града.

По-рано днес Деница Сачева присъства на поклонението във Военно гробище, където започна честването за Деня на Добрич.

c