Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

ВиК-Добрич: Не приемаме жителите на област Добрич да се превръщат в заложници на корпоративни интереси

След като днес, от ръководството на електроразпределителното дружество "Енерго-Про" обявиха намерение за предприемане на по-рестриктивни мерки спрямо задлъжнелите с над 10 милиона лева - ВиК Добрич и ВиК Шумен, от добричкото "Водоснабдяване и канализация" АД счетоха за нужно да представят своята официална позиция по казуса.

Публикуваме пълното съдържание на становището на дружеството

ИЗЯВЛЕНИЕ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА „ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ ДОБРИЧ“ АД

Във връзка с публикуваната в медиите информация за предстоящо поетапна преустановяване на ел. захранването към обекти на „Водоснабдяване и канализация Добрич“ АД, дружеството уведомява своите абонати, че за казуса са уведомени Министерски съвет, Министерство на региоанлното развитие и благоустройтво, Министерство на енергетиката, Български ВиК холдинг, ДАНС.

Усилията на ВиК дружеството са насочени, както към решаване на проблема свързан с натрупаните назад в годините, но неразплатени задължения, така и към обезпечаване на нормално водоподаване към абонатите на дружеството.

Не приемаме жителите на област Добрич да се превръщат в заложници на частни, корпоративни интереси. Ето защо апелираме „ЕНЕРГО ПРО Варна“ ЕАД да престане да всява страх и паника в населението, като се надяваме на воля и желание от тяхна страна за преодоляване на проблема, още повече, че за неговото решаване е ангажирана и държавата, в лицето на МРРБ и Български ВиК Холдинг.

Шефът на ВиК: Решението на ЕНЕРГО-ПРО да спре тока на ВиК Добрич е незаконно

Както е известно на всички, водата е социално благо и е от национално значение, като в тази връзка е информирана ДАНС.

Усилията на ръководството на „Водоснабдяване и канализация Добрич“ АД в последните години са насочени изключително към оптимизиране на разходите за ел. енергия, с намаляване на натрупаните задължения.

В заключение, ВиК дружеството уверява своите абонати, че са предприети всички необходими действия, за да осигури нормалното водоподаване към своите абонати.

c