Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Административният съд в Добрич образува второ дело за незаконните бариери в „Русалка“

За 12 октомври в Административен съд – Добрич, е насрочено първото заседание по делото, образувано по жалба на Ваканционно селище „Русалка“ срещу заповед на Кмета на Каварна, издадена на 20 август т.г., съобщи за Про Нюз Добрич ръководителят на съда Красимира Иванова. Със заповедта е наредено да бъдат премахнати незаконосъобразно поставени преместваеми обекти - контролно-пропускателен пункт и две автоматични бариери, по една от влизащите и излизащите МПС.

Това е второто дело по жалба на ВС „Русалка“. Първото бе образувано, след като кметът Елена Балтаджиева издаде подобна заповед на 29 май за премахване на незаконните бариери, разположени върху частна държавна собственост. Тогава от Ваканционното селище са искали спиране на заповедта, но са получили отказ от съда. Припомняме, че в средата на юни бариери все още имаше, събираха се такси и според общината се препятстваше свободният достъп до плажа.

Иванова обясни, че според протоколите на общината част от съоръженията са били преместени на друго място – в съседния имот на ВС „Русалка“. Тогава Балтаджиева издава втората си заповед за мястото на бариерите в новия имот.  Отново е имало искане за спиране на заповедта и последвал отказ от съда.

По първото административно дело заради първата заповед на кметицата е имало едно заседание, което е било отложено за ноември, поради направено искане за събиране на доказателства. Предмет и на двете дела е, че има преместваеми обекти, за които няма разрешение на общината.

c