Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Времето през октомври: Топло и приятно край морето, кратък дъжд за земеделието

снимка: 123rf.com

Според синоптиците, времето през следващия месец ще е по-меко от обичайното за сезона

През последните седмица на септември времето ще се задържи топло, с почти летни температури. Температурата на морската вода все още е приятна – между 23 и 24 градуса. Това предполага възможност за желаещите да се възползват от хубавото време и спокойствието на Черноморието ни. "Всеки който желае да отиде на море и през октомври – ще може да го направи, но вече при малко по-ниски температури, заяви по НОВА климатологът Симеон Матев.

Според него, през следващия месец се очаква времето да е по-меко от обичайното за сезона. 

температурна/валежна графика - кадър НОВА

През съботния ден - на 26 септември, за кратко времето ще се влоши – със заоблачаване и валежи от запад на изток. "Есента ще си влезе в правата, в което разбира се няма нищо лошо", прогнозира Симеон Матев. 

"Валежите, които се очакват през уикенда, ще бъдат повече в Западна и Северна България. На фона на сушата, обхванала почти цялата страна. На места ще паднат между 10 и 20 литра на квадратен метър валежи, които са добре дошли навсякъде, категоричен е Матев. Тежки порои обаче не се очакват. Ако има такива, те ще са на определени места, за кратко и едва ли ще нанесат щети", категоричен е климатологът.

c