Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Фестивал с пренощуване в палатки в Добрич организират ДоброЖънци

Първото издание на „ДоброЖънци фест” ще се проведе на 26 и 27 септември. В първия ден проявите ще са в Центъра за защита на природата и животните в Добрич, те ще стартират в 9 часа, съобщи за Про Нюз Добрич Бояна Драгоева от ДоброЖънци..

Участниците във фестивала ще имат възможността да се включат в полезни дискусии. Те са на тема „Ел Камино – пътуване към себе си”, „В света на етеричните масла”, „Училище за родители”, „Градско устойчиво земеделие”. Предвидени са две работилници „Направи си сам” за възрастни. В едната от тях ще се изработват бижута от хартия. Драгоева обясни, че главна тема на фестивала са трите „Р” – рециклирай, редуцирай и реизползвай. Искаме да покажем на гражданите как могат да преизползват хартията у дома, обясни тя. Втората работилница ще е с морска насоченост. Идеята е всеки да си тръгне с изработен от него подарък, обясни представителката на ДоброЖънци.

През целия ден ще има и работилнички за деца, организаторите не разкриват какво ще се изработва в тях. На два пъти през деня за децата е предвидено търсене на съкровища. Те ще получат компаси и карти, за да ги намерят. За децата ще бъде прожектиран анимационен филм в Зеленото училище.

Сред проявите са още филмов фестивал „Карантината”, сугестопедични игри, йога за малки и големи, салса танци и др. Вечерта в Зооцентъра ще бъде изграден палатков лагер за желаещите да прекарат нощта сред природата. Те ще се съберат на раздумка край огъня.

Във втория ден на „ДобрудЖънци фест” ще се проведе екскурзия до село Оногур с археолога Боян Тотев от Регионалния исторически музей.  Тръгването е в 10.30 часа от Зооцентъра.

Снимката е илюстративна

c