Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Параолимпийката от Добрич Милена Тодорова се готви за държавно първенство

Състезателката по спортна стрелба от Добрич Милена Тодорова ще направи втори тренировъчен лагер за годината в Пловдив. Параолимпийката ни заминава за града под тепетата на 5 октомври и ще остане там почти месец. В този период в Пловдив ще се проведе държавното първенство, като датата ще се уточни допълнително.

„За съжаление, Европейското първенство, което трябваше да се проведе в Словения във втората половина на ноември, е отменено. Единственото ми състезание до края на годината ще бъде републиканското. Лошото е, че аз се подготвям, но липсват стартове“, сподели пред Про Нюз Добрич Тодорова.  

Здравословни проблеми също притесняват стрелкинята от Добрич. Заради тях се е наложило тя да отмени тренировките за около месец и да промени и начина на стрелба. Надява се на лагера в Пловдив да може да тренира по-интензивно и да върне формата.

Милена Тодорова  има спечелена квота за Параолимпийските игри в Токио, които бяха отложени за догодина. Тренировъчните лагери в Пловдив са част от подготовката й за най-голямото спортно събитие и се финансират от спортното министерство. Стрелбището в Пловдив е адаптирано за хора с увреждания и е предпочитано за провеждане на спортните лагери.

c