Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Маршрут за ентусиасти от 13 000 крачки ще бъде предложен за извървяване в Добрич

Извървяване на пешеходни маршрути в Добрич организира Общината на 22 септември. Както Про Нюз Добрич писа, така ще се включим в инициативата „Нестле за Живей Активно 2020” за здравословен начин на живот. Идеята е да бъде спечелено правото за участие в конкурса за спонсорство за изграждане на комбинирана площадка за спорт и забавления, подходяща и за деца с увреждания.

Всеки може да извърви един от шестте маршрути. Най-късият от тях е 2 166 крачки, а най-дългият, предназначен за ентусиасти, е 13 000 крачки. В началото на всеки маршрут доброволци от БЧК-Добрич и Общински младежки център „Захари Стоянов“ ще ориентират участниците и ще ги снабдяват с талонче за томбола и тематични рекламни материали. В края на избрания маршрут талончето с името и телефона на участника, както и номерът на извървения маршрут, ще се поставя в специална урна, за да се включи в тегленето на печелившите в края на кампанията.

Община Добрич кани гражданите да станат промоутъри на събитието. Те могат да се включат с видео клипове, които да изпращат на съобщения на страницата в социалната мрежа Община град Добрич/Dobrich Municipality. За всички участници и промоутъри на инициативата е организирана томбола в края на кампанията – на 30 септември.

Любителските видео клипове е добре да съдържат:

  • - Ваше представяне,
  • - Заявление, че ще се включите в събитието,
  • - Защо ще го направите (активен начин на живот и комбинираната площадка за Добрич),
  • - Кого каните да се присъедини към Вас,
  • - Завършете видео клипа си с лозунга Нестле за ЖИВЕЙ АКТИВНО в Добрич.

c