Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Нова пътна акция срещу нарушителите - пешеходци и преминаващи на червено

МВР: Предприети са всички необходими мерки за лесно придвижване в дните около Деня на независимостта

От днес до 25 септември у нас е в ход специализирана полицейска операция за пътна безопасност, съобщи на брифинг главен инспектор Николай Крушарски от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.

Действията на екипите ще са насочени към установяване на нарушения, извършени от пешеходци - неправилно пресичане и внезапното навлизане на пътното платно. Под лупа ще се следи и водачи на превозни средва, които отнемат предимство на придвижващите се пеш.  Друг акцент е недопускане на преминаване на червен светофар - както от водачи, така и от пешеходци.

Предприети са всички необходими мерки за нормално придвижване по пътищата на страната в дните около 22 - Ден на независимостта на България, съобщи инспектор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата.

В последният работен ден на тази седмица (18 септември), както и на 22 септември, усилията на екипите ще са насочени основно към подпомагане на движението. Екипи ще бъдат разположени на изходите на големите градове и по основните пътни артерии на страната.

снимка: МВР
c