Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Магазин „ЛИДЛ“ в Добрич ще разширява паркинга си

Магазин „ЛИДЛ“ в Добрич има намерение да разшири паркинга си и да увеличи броя на паркоместата. За тази цел днес в Общинския съвет на Добрич бе взето решение за изработване на проект за частично изменение на общия устройствен план на общината, така че към терена на паркинга на търговския обект да се присъедини част от съседния общински имот.

Общинският парцел е около 3 000 кв.м. и е с предназначение „Озеленяване, спорт и детска площадка. От него ЛИДЛ искат 1 411 кв.м., за да ги обединят с техния имот, с цел да построят допълнителен брой паркоместа.  

Така се създава един парцел, в който общината и„ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД енд Ко“ КД ще бъдат съсобственици. На следващ етап тази съсобственост трябва да се ликвидира и ЛИДЛ да заплати парцела. Съветници коментираха, че по този начин няма да има търг и ЛИДЛ ще купи имота по пазарни цени, като предложиха компанията да се яви на търг и да си спечели терена.

Реално днес беше направена първата стъпка от процедурата ЛИДЛ да се сдобие с по-голям паркинг. На този етап не е ясно има ли уговорки в останалата част на общинския парцел да се строи детска площадка.

снимки: GOOGLE

c