Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Еко празник насърчава децата и родителите да събират разделно и рециклират отпадъци

Детски еко празник ще се състои на 26 септември от 10.30 часа на сцената в Скейт парка в градската градина „Свети Георги“ в Добрич. Поводът е рестартът на системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки.  Организатори на събитието са община град Добрич и „ЕКОПАК България“, организацията, отговорна за обслужването на цветните контейнери и рециклирането на отпадъците, съобщават от общината.

Целта на събитието е да насочи вниманието на гражданите към новата система от цветни контейнери разделно събиране на отпадъци и нейната правилна употреба. Ще бъде представена полезна информация как се преработват отпадъците и какъв е ефектът от дейността.

Организаторите са подготвили интересна музикално-артистична програма за най- малките. Актьорите от „Театър на приказката – София“ ще представят образователното куклено шоу „Малки юначета с празни тумбачета“. Детската пиеса представя историята на три симпатични същества – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки. Приказните герои разказват на децата как да пазят природата, чрез разделно събиране на отпадъци.  

Програмата предвижда още изпълнения от НЧ "Добрич-2017", Студио за съвременни танци "ПАЛИТРА" и Фолклорен ансамбъл „Добруджа“. Ще има и много изненади за децата.

c