Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Симеон Симеонов: Макар и по-различен, първият учебен ден е все така вълнуващ

Поздрав по повод първия учебен ден отправя към учителите, учениците и родителите кметът на Тервел инж. Симеон Симеонов. Той посочва, че въпреки предизвикателствата пред обществото ни, породени от световната пандемия COVID-19, е уверен в мъдростта на учителите, търпеливостта на родителите и любознателността на учениците.

Ето и целият поздрав:

Честит първи учебен ден на учителите, учениците и родителите!

Въпреки предизвикателствата пред цялата общество, породени от световната пандемия  COVID-19, съм уверен в мъдростта на учителите, търпеливостта на родителите и любознателността на учениците. Изпитанията във всяка една ситуация правят човек по-силен и по-уверен.

Уважаеми учители,

Бъдете здрави и всеотдайни, както и досега! Учениците и родителите имат нужда от вашия професионализъм, знания и опит. Всички ние разчитаме на вашите умения не само да общувате с децата, но и да надграждате техните ней-добри способности, качества и характер.

Скъпи родители,

Бъдете ръка за ръка с учителите. Взаимното доверие помежду ви, вашата обща грижа и работа ще доведат до по-добри резултати в образованието на децата!

Мили ученици,

През изминалата учебна година вие доказахте, че въпреки дистанционните уроци имате сила и желание да се развивате и обогатявате вашите знания. Бъдете упорити, любопитни и целеустремени!

Макар и по-различен, първият учебен ден е все така вълнуващ за първокласниците и бъдещите абитуриенти. За едните това е първият, а за другите – последният учебен ден. На малките ученици пожелавам уроците да не ги затрудняват, а да ги забавляват. А на порасналите млади хора – да са упорити, да получат отлични резултати на матурите и да продължат образованието си в най-добрите университети!

Успешна учебна година на всички!

c