Генерал Тошево Образование Общество

Официално откриха новата учебна година в детските градини в Ген. Тошево

Новата учебна година за детските градини в община Генерал Тошево бе официално открита вчера. При строго спазване на всички противоепидемични мерки, детските заведения отвориха вратите си за най-малките. С весели усмивки и много настроение децата започнаха най-странната и изпълнена с неизвестни учебна година, която определено ще премине под знака на условията на работа по време на пандемия.

Тази година домакин на тържественото събитие, даващо начало на учебния процес, беше ДГ „Първи юни“ в Генерал Тошево. Гости на събитието бяха кметът на Общината Валентин Димитров, председателят на Общинския съвет Яна Бонева, зам.-кметът Румен Мунтянов и Надежда Колева – началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт“. За съжаление родители не присъстваха на тържеството, в съответствие с всички предприети мерки за спиране разпространението на COVID – 19. В тази връзка и програмата на събитието беше кратка, но за сметка на това съдържателна. Чудесно украсеният двор на забавачницата допринесе още повече за доброто настроение на деца, персонал и официални гости.

По време на събитието кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров официално откри ремонтираният през пролетта външен басейн на ДГ „Първи юни“.

През тази учебна година във всички детски градини на територията на община Генерал Тошево ще се обучават общо 293 деца. В новосформираната детска ясла „Радост“ има 30 деца, като до края на годината техният брой ще се увеличи с още 10-15.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *