Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Обновиха и освежиха учебните заведения в община Тервел

Редица ремонтни дейности за подобряване на сградите в сферата на образованието се извършиха през последните месеци в община Тервел, съобщават от местната администрация. Преди дни приключи основният ремонт на покрива на ОУ „Христо Ботев“ село Зърнево. В същото училище беше направен нов бетонов подход към главния вход на сградата.

В СУ „Йордан Йовков“ се извършва ремонт на покрива. Прави се подмяна на 1625 квадратни метра старо покритие ондулин с покритие от битумни керемиди. Ще бъдат подновени и отводнителните тръби, които в голяма си част са паднали или са в лошо състояние.

Предстои доставката на активите за база за практика на професионална паралелка в обединено училище в село Орляк - закупуване на модулна оранжерия, моторна фреза и дизелов отоплител за създаване на учебна градина за паралелката по озеленяване. Беше одобрен от „Държавен фонд земеделие“ и проектът за изграждане на външна детска площадка в защитеното училище в село Нова Камена.

По време на извънредното положение всички сгради бяха освежени и почистени от персонала, работещ в учебните и детските заведения. Бяха създадени и обновени много кътове за деца, както и закупени нови мебели и съдове за храна.

В двора на детската градина в село Орляк бяха монтирани нови детски съоръжения по проект на ПУДООС, а от капиталовите средства от бюджета беше закупена нова блок-печка за кухнята майка в Детска градина „Здравец“. Подменен е разширителният съд за локалното парно в ДГ „Първи юни“, като там беше направен и частичен ремонт на покрива, който се разруши от бурните ветрове и проливни дъждове през пролетта.

За всички учители, непедагогически персонал и медицински лица са осигурени лични предпазни средства - ръкавици, маски, дезинфектанти, дозатори за дезинфектанти, шлемове. С безконтактни термометри са снабдени от Общината всички детски заведения, както и медицинските лица, обслужващи училищата.

c