Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Красиво начало на една необичайна учебна година за Училището по изкуства в Добрич

"С голямо вълнение екипът на СУ „Св. Климент Охридски“- град Добрич, посрещa своите ученици за началото на новата учебна година", споделиха от ръководството на добричкото учебно заведение.

Учениците в добричкото Училище по изкуства започват новата учебна година при спазване на всички противоепидемични мерки. Всяка една паралелка влиза в класната си стая според установената класна система.

Въпреки необичайното начало, учебната година за училището по изкуства започва наситена с много новости и промени.

Училищният екип работи по проект за доизграждане на два компютърни кабинета, вкл. трансформация на съществуващи пространства и прилежащи части, част от Център за дигитални създатели по НП „Изграждане на училищна STEM среда” на МОН.

Пореден проект по програма Еразъм+, финансиран от ЕС също бе спечелен това лято, който е своеобразно допълнение и развитие на предходния, а училището е партньор с пет европейски страни – Полша, Кипър, Гърция, Италия и Испания.

С американец помощник-учител по Програма Фулбрайт | Фондация Америка за България, през втората половина на учебната година, учениците от СУ „Св. Климент Охридски“ ще имат възможност да се доближат до американската култура и да общуват на английски език.

Изцяло са ремонтирани и обновени кабинети в начален етап, три компютърни кабинета, както и цялостна подмяна на покрива. А музикалният корпус в подземната част, както и два кабинета по музика на етаж IV са изцяло ремонтирани, обзаведени и оборудвани с необходимата техника.

„Всичко, което правим, правим с много любов и желание да оправдаем доверието, което нашите възпитаници ни гласуват за тяхното бъдеще.“

От училищното ръководство припомнят, че през миналата година бяха цялостно обновени кабинетите по история, изобразително изкуство и графичен дизайн, включително модерно обзавеждане и нова техника за нуждите на професионалните паралелки по професията „Графичен дизайнер“.

c