Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

286 ученици прекрачиха училищния праг в община Шабла

В условия на извънредна епидемична обстановка започна учебната година в двете училища на община Шабла. Общият брой на учениците, които ще се обучават през учебната 2020/ 2021 година, е 286 ученици, като от тях 245 са в Шабла и 41 в училището в село Дуранкулак. Първокласниците в СУ „Асен Златаров“ Шабла са 24, а в ОУ „Св. Кл. Охридски“ са 5.

Учебната година започна и за най-малките - децата от ДГ „Дора Габе“ и изнесените й групи в с. Крапец и с. Дуранкулак.

В 9 часа в двора на СУ „Асен Златаров“ започна учебната година за първокласниците и за учениците от 5 и 8 клас. Първа своите пожелания оправи директорът на училището Петранка Валентинова. Последва я кметът на Община Шабла Мариян Жечев. Със своя танц „Кап-кап“ мажоретките от Общинския детски комплекс с ръководител Надя Иванова поздравиха присъстващите ученици, учители и родители. Със стихове от български автори първокласниците Димана и Денис разказаха за „неволите“ на учениците от първи клас. По традиция директорът ливна менче с вода и първолаците преминаха през буквара на знанието. След това се отправиха към класната си стая, където ги чакаха новите им приятели – учебниците, по които ще работят през учебната година. Най-малките възпитаници на СУ „Асен Златаров“ ще влязат в необятния свят на знанието със своите първи учители Костадинка Стоянова и Галя Александрова.

Не по-малко вълнуващ бе празничният ден и за възпитаниците на ОУ „Св. Климент Охридски“ в с. Дуранкулак. В импровизираната класна стая, разположена в съседство до пилона, където бе издигнат националният флаг, класният ръководител Нина Петрова посрещна своите малки ученици. Кметът на община Шабла Мариян Жечев и заместниците му уважиха празничния 15 септември и в двете училища.

c