Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

131 осмокласнци прекрачиха прага на Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич

Директорът на учебното заведение Милена Иванова: „Очаква ни една различна, непредсказуема и изпълнена с предизвикателства нова учебна година!“

131 осмокласници за първи път прекрачиха прага на Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич. Новото попълнение на добричкото учебно заведение е разпределено в пет паралелки - английски с немски, английски с френски, английски с руски, немски с английски и немски с испански език.

Тържеството в двора на гимназията бе само за осмокласниците. Присъстваха и техни родители, които бяха отделени от децата заради противоепидемичните мерки. Церемонията започна с издигане на националния трибагреник и флага на Европейския съюз. Поп певците Александър Петров и Димитрина Германова поздравиха съучениците си със свои изпълнения.

„Предстои ни една много различна учебна година, изпълнена с предизвикателства. Най-нетърпеливи и изпълнени с трепетно очакване със сигурност са нашите осмокласници. Скъпи осмокласници, вие днес пристъпвате за първи път в едно духовно и емоционално пространство, наречено Езикова Гимназия „Гео Милев“. Мога да ви уверя, че вашите учители умело ще ви водят из дълбините  и висините на чуждите езици, защото с всеки нов език се открива една нова вселена“, посочи в приветственото си слово директорът на гимназията Милена Иванова.

Тя добави, че днес, за съжаление, учениците няма да бъдат посрещнати с пита хляб и сол, а с дезинфектант. Деветокласниците, които по традиция посрещат новопостъпилите, днес не бяха с тях, но им бяха подготвили подаръци в класните стаи.

„Скъпи колеги, на вас се пада нелеката задача отново да посрещнете предизвикателствата на обучение в условията на COVID19. Уверена съм, че ще се справите“, каза още Милена Иванова. Тя благодари на учителите, че през миналата учебна година са извели зрелостниците до успехи, като достойното 26-о място за гимназията в националния рейтинг от 1000 училища.

Иванова се обърна и към родителите, за да благодари, че са отгледали и възпитали достойни българи.

c