Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Половината нарушители зад волана в Добричко са дрогирани

Тъжната констатация след четири извършени полицейски проверки на нарушители на пътя - водачи на автомобили, в дните само на изминалия уикенд в област Добрич, сочи че всеки втори от проверените управлява под въздействие на упойващи вещества. Данните са от бюлетина на Областната дирекция на МВР в гр. Добрич.

На 13 септември, около 02:50 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес”, управляван от 33-годишен мъж от с. Дончево, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,64 промила в издишания от водача въздух.

На 13 септември, около 13:00 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, управляван от 28-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,28 промила в издишания от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 13 септември, около 23:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди”, управляван от 43-годишен мъж. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на опиати.

На 14 септември, около 00:20 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Шкода”, управляван от 34-годишен мъж от с. Победа, обл. Добрич. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на метаамфетамин.

Всички нарушители са задържани за срок от 24 часа. По случаите са образувано бързи полицейски производства.

c