Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Осем жертви и 43 ранени в област Добрич при тежки катастрофи през лятото

За съжаление, изпращаме едно тежко лято в сравнение с предходни години. Това каза на брифинг пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция” Жулиян Минев, визирайки ръстът на тежките пътнотранспортни произшествия и последиците от тях – загинали и ранени.

Статистиката сочи, че за периода от 1 юни до 31 август тежките катастрофи са 36, при тях са загинали 8 души, а ранените са 43. Сред жертвите са и двете деца – на една и 12 години, които бяха пометени на тротоара в каварненското село Белгун. При катастрофите са ранени пет деца.

Минев посочи, че години наред не е имало такава тежка статистика въпреки постоянно предприеманите мерки по отношение на засиления контрол. По думите му на седмица се регистрират по около 1 000 пътни нарушения, които се санкционират. Само за миналата седмица са 969, съставени са 120 акта и 794 глоби по фиш. Осем водачи са установени да управляват под въздействие на алкохол, трима – на наркотици, 7 са били неправоспособни. Констатирани са и 820 нарушения на скоростта с наличните автоматизирани технически средства.

снимка: Про Нюз Добрич

c