Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Трио от Кипър гостува на "Виа Понтика" в Балчик

Изпълнителки от Кипър ще пеят на морския бряг пред Архитекстурно-парковия комплекс "Двореца", за гостите на Младежкия фестивал „Виа Понтика“ 2020.

Вокалният концерт на три талантливи изпълнителки от Кипър - Наташа Андреу, Васо Параскева и Ксения Параскева, е един от акцентите в програмата на тринадесетото издание на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика“. Ммомичетата са възпитанички на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, като в момента завършват успешно четвърти курс и започват магистърскте си програми. Наташа – с „Поп и джаз пеене“, Васо – с „Класическо пеене“, а Ксения – с „Оперно пеене“. Всяка от тях вече има изграден собствен стил.

Наташа е избрала да се развива в жанра на блус и соул музиката. В концерта за тази вечер, изпълнителката е подотвила да представи своя интершретация на песни начаст от песните в репертоара на Ета Джеймс - I never loved a man, I'd rather go blind , At last и др.. Васо ще се представи с класика - със сцена на Ана Болейн от едноименната опера на ГаетаноДоницети, а Ксения ще сподели с публиката авторска музика. Подготвили са и български песни. Като трио ще изпълнят  „Asherom basma“ и „To giase mi“- народна кипърска песен (акапела), „Zo edo“ на  N. Moraitis.

Концертът „От Кипър с любов“ ще започне в 21.00 часа днес -  12 септември, на сцена пред плажен бар „Делано“, обявиха организаторите.

Също днес – от 19.00 часа, е началото на третата прожекция на късометражно студентско кино. Зрителите в Учебния център по изкуства в ДКИ КЦ “Двореца“ могат да видят пет филма от петнадесетото издание на CILECT PRIZE 2020. Ще бъдат представени филми от Белгия, Мексико, Великобритания, Полша.

c