Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Деца от Добрич рисуваха върху стъкло, показват творбите в читалище „Мевляна“

Изложбата „Вълшебства върху стъкло” ще бъде открита в НЧ „Мевляна – 2012“ на 12 септември от 12.00 часа, съобщават от читалището.

В изложбата са представени всички творчески предмети, сътворени по време на онлайн творческите ателиета по проект на културната институция. Проектът е на стойност 1 936 лева и се финансира по Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на Община град Добрич.

Проектът цели съхраняване на културното многообразие и насърчаване на междукултурния диалог, както и поощряване на творчеството като форма за запазване на културната идентичност. Обхванати са деца на възраст от 7 до 14 години, с различен социален статус, проявяващи интерес към изобразително изкуство.

Шестте проведени онлайн ателиетата са обхванали 11 теми, сред които техники за боядисване, рисуване върху бутилки и буркани, декориране на чаши и стъклени купи, изработка и декорация на стъклени магнити, изготвяне и декориране на свещници, декорация на витражно стъкло, рисуване върху огледална повърхност и др.

Тази изложба ще бъде цифровизирана и ще бъде достъпна в интернет пространството чрез електронни и социални медии. На откриването на изложбата, което ще се състои при спазване на противоепидемичните мерки, са поканени участници, читалищни дейци, творци и широката общественост.

c