Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

„Виа Понтика“ продължава в Балчик с концерт в Гръцката църква

Концерт класическа музика „Пристига есента“ включва афишът на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика“ за 11 септември. Началният час е 18.00. Почитателите на Дуо „Колаж“ ще имат възможност отново да чуят Нона Кръстникова (сопран) и Мария Русева (пиано) в двора на храма „Св. св. Константин и Елена“ в Белия град. Предвидени са изпълнения на музикални произведения на френски, руски и български композитори.

Второто фестивално събитие на „Виа Понтика“ за 11 септември е прожекцията на късометражно кино, която ще започне в 20.00 часа в Учебния център по изкуства в ДКИ КЦ “Двореца“. Ще бъдат представени шест филма от петнадесетото издание на CILECT PRIZE 2020 – от Сингапур, Полша, Канада, САЩ, Франция и Германия.

 В компилацията THE CILECT PRIZE 2020 са включени общо 283 филма - 118 игрални, 99 документални и 66 анимационни.

Всяко училище, което е пълноправен член на СИЛЕКТ, има право да участва с по един филм в категориите за игрален, документален и анимационен филм, с продължителност до 30 минути. Всички изпратени студентски филми стават част от компилацията THE CILECT PRIZE.

THE CILECT PRIZE е първата по рода си награда, присъдена на студентски филми от цялата общност на училищата - пълноправни членове на СИЛЕКТ.

.

c