Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Обновена сграда посреща учениците на ОУ „Христо Ботев” в Добрич на 15 септември

В обновена сграда ще започне новата учебна година в ОУ „Христо Ботев” в Добрич. За Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Нели Торбатова съобщи, че ремонтът е приключил, като предстои само утре да бъде монтирана кабина за охраната. Припомняме, че мащабните дейности бяха извършени по проект „Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич“, който се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“.

Тържествено ще бъдат посрещнати в ОУ „Христо Ботев” на 15 септември децата от първи клас и подготвителната група. Празникът за тях ще е от 9 часа в двора на училището, ще бъде изнесена кратка програма. Родителите няма да бъдат допуснати в класните стаи, посочи директорът. Ще може да присъства само фотограф или един родител, който да заснеме тържеството и после да го разпространи.

Останалите ученици ще влязат направо в класните стаи. За децата от 1 до 4 клас това ще стане от 9.30 часа, а за тези от 5до 7 клас – от 10.30 часа.

В ОУ „Христо Ботев” учениците ще учат на две смени, каза Нели Торбатова. Преди обед ще са децата от начален етап на обучение, а следобед – от прогимназиален. 

c