Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Приемат номинации за годишните награди в областта на културата и науката в Добрич

Открита е процедурата за подаване на предложения за носители на Годишните награди „Добрич“ в областта на културата и науката по повод 1 ноември – Ден на народните будители, съобщават от  Община град Добрич.

Годишните награди „Добрич“ в областта на културата и науката се връчват всяка година и имат за цел да удостоят с публично признание творци, учени и дейци на изкуството и културата от град Добрич за ярки постижения и принос в развитието на сценичните изкуства, визуалните изкуства, културното наследство, книгите, четенето и библиотеките, медиите и науката.

Правилникът за присъждане на Годишните награди „Добрич“ е приет с решение от юли 2014 година на Общинския съвет на Добрич. Наградите се връчват на специална церемония по повод 1-ви ноември и се присъждат за постижения през периода от 1 септември 2019 година – 1 септември 2020 година.

Предложенията за наградите се правят от културни, образователни и научни институти и организации, творчески звена, съюзи и синдикати, неправителствени организации и граждани в писмен вид с мотивировка до кмета на Община град Добрич в срок до 20 септември на всяка календарна година. Заедно с тях в писмен вид се подават и предложения за членове на комисията по оценяване и присъждане на наградите.

Гражданите могат да направят и предложение за член на комисията по оценяване и присъждане на наградите. Предложенията се подават  в Община град Добрич – Център за услуги и информация, или на e-mail: dobrich@dobrich.bg.

Присъждат се три награди - парична сума в размер на 1500 лв. за колективната награда; 1000 лв. за индивидуалната награда и 1000 лв. – награда за млад творец или учен. Присъждат се и почетни грамоти за значителен принос в духовното развитие на Добрич.          

c