Водещи новини Здраве

Германия премахна изискването за PCR тест или 14-дневна карантина за област Добрич

Изискването за PCR тест или 14-дневна карантина отпада за пристигащите от област Добрич в Германия, решиха германските власти. Причината е, че вследствие на по-добри показатели за разпространението на COVID-19, институтът „Роберт Кох“ е извадил региона от списъка с рисковите райони за пътуване. За това информира МВнР.

Припомняме, че на 7 август Германия обяви за рискови три области в България – Добрич, Благоевград и Варна. На 21 август страната премахна ограниченията за област Варна, като към този момент те остават в сила само за пътуващите от област Благоевград.

Междувременно германското министерство на външните работи предупреди днес германците да не пътуват до редица европейски дестинации, сред които Прага, Женева, Дубровник и Корсика заради многото случаи на зараза с коронавируса там, предаде Ройтерс.

Към списъка на ведомството с районите, за които има препоръка да не се пътува, бяха добавени френските региони Оверн-Рон-Алп, Оситани, Нувел Акитен и Корсика, хърватските райони Пожега-Славония и Дубровник-Неретва.

източник: 24 часа

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *