Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Над 100 спортисти от 4 държави на първенството по тенис на маса за ветерани в Албена

Спортна зала ''Албена" в едноименното ваканционно селище за поредна година ще стане център на спорта тенис на маса в България от 11 до 13 септември. В последните дни на седмицата там ще се проведе 43-ото държавно индивидуално първенство за ветерани, което се организира всяка година от Българската мастърс федерация с президент двукратната олимпийска шампионка по гребане Здравка Йорданова.

В програмата на първенството са включени състезания в 7 възрастови категории/ над 40 години/ при мъжете и в 3 възрастови категории /над 30 години/ при жените.

След завършването на най големия форум на сеньорския тенис на маса у нас в събота, 12 септември от 14 часа ще започне седмият Международен открит и ветерански индивидуален турнир по тенис на маса "Есенна Албена 2020". В него ще участват над 100 тенисисти от България, Румъния, Украйна и Русия.

Програмата на турнира предвижда след откриването му да се състоят груповите фази при ветераните и "Опън", а в неделя, 13 септември от 9.00 часа да се изиграят елиминациите и финалите.

Организатор на проявата е спортен клуб "Дама купа", а както винаги Албена АД е осигурила перфектни условия за игра, настаняване и почивка на всички състезатели и гости.

c