Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Гимназия "Райко Цончев" в Добрич открива учебната година с мотивационна седмица

Традиционно екипът на Иновативна гимназия „Райко Цончев“ започва учебната 2020-2021 година с Мотивационна седмица. В продължение на пет дни - от 8 до 15 септември, осмокласниците от трите профила "Чужди езици - испански език", "Предприемачество" и "Софтуерни и хардуерни науки" ще имат възможността да се социализират - да опознаят средата в училище и да се сближат помежду си, съобщават от учебното заведение.

Кулминация в програмата на Мотивационната седмица е Welcome party, подготвено от учителите и по-големите ученици.

Седмицата започна с интерактивна игра на открито.  Екипът на гимназията посрещна своите нови ученици в парк "Свети Георги". Осмокласниците и техните семейства бяха предизвикани да минат през 10 станции, разположени на различни места в парка, по време на  двучасовата игра "Бягство към успеха". На всяка от станциите ги очакваше екип от учител и ученик от горните класове с интересни и разнообразни задачи - апликиране на рози в Розариума, математическа загадка, артистичен етюд, предприемачески казус, задача за редактиране на грешки в обява, лингвистични упражнения по английски и изпански език и много други. 

Играта имаше състезателен характер, а борбата за наградите беше оспорвана. Чрез нея ръководният екип за пореден път успя да илюстрира философията на образованието, което е  процес на личностно развитие, базирано на справянето с задачи от различен порядък.

c