Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Десетки граждани на Добрич се включиха с дарения за децата от с. Стожер

Десетки наши съграждани дариха дрехи, обувки, учебни помагала и играчки за деца в нужда от добричкото село Стожер. Както Про Нюз Добрич писа акцията бе организирана в социалната мрежа от доброволци, които в началото на пандемията помагаха на семейства, останали без доходи.

С даренията децата ще бъдат зарадвани за първия учебен ден. Вчера кметът на Стожер Илко Митков и директорът на детската градина Донка Стайкова получиха дареното от добричлии.

За Про Нюз Добрич една от доброволките – Десислава Първанова разказа, че в акцията се е включила и жена от Добрич, която споделила, че няма големи възможности и може да отдели 20-тина лева. Тя влязла в „Лидл” и закупила за сумата учебни помагала – химикали, моливи, флумастери, тетрадки. На апела откликнала и възрастна жена, която предоставила плетени от нея блузки, терлички. Тя разказала, че разплита стари пуловери и плете за деца и ако има нужда ще приготви още дрешки.

Към Десислава Първанова с молба за помощ се е обърнала вдовица от Добрич. Децата й – момичета на 10 и 12 години, имали нужда от работещ компютър или лаптоп, които майката не можела да осигури. Първанова се надява добри хора да откликнат и да зарадват децата.

c