Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Огромна опашка пред Паспортното, за седмица в област Добрич са обслужени 1000 души

Огромна опашка се изви след трите почивни дни пред Паспортната служба при ОДМВР Добрич. Струпването е от тази сутрин и продължава и в момента, видя Про Нюз Добрич, а живеещи до сградата споделиха, че за първи път виждат толкова много хора. Прави впечатление, че повечето от чакащите са наши съграждани, живеещи в Турция. Изглежда, че днес опашка ще има не само както обикновено в сутрешните часове, но и следобед. Чакащите си правят списъци за реда на влизане. Някои споделиха, че до обед са минали 150 човека, а имало още десетки записани.

Службата работи в делничните дни от 07.30 до 17.30 часа. От полицията уверяват, че вътре в Паспортното се спазват стриктно всички противоепидемични мерки. Дезинфекцира се на три часа, гражданите влизат по един, а служителите работят с маски и шлемове. Извън сградата и по пейките наоколо обаче не се забелязва спазване на дистанция. Всички гишета работят на пълен капацитет, добавят от ОДМВР.

Само през миналата седмица в поделенията в Албена, Балчик, Ген. Тошево, Каварна, Тервел, Шабла и в ОДМВР Добрич са обслужени 1000 граждани, сочат данните на дирекцията. Очаквано те са най-много в ОДМВР Добрич – 743. Най-натовареният ден е бил понеделник – 31.08., когато са обслужени 233 души.

Всеки български гражданин, притежаващ валиден български квалифициран електронен подпис може да подаде заявление за издаване на лична карта и/или паспорт и чрез портала за електронни административни услуги на МВР на интернет адрес: e-uslugi.mvr.bg., припомнят от полицията.

ОДМВР Добрич е в готовност да осъществи и прием на заявления за издаване на БЛД по постъпили искания за организиран прием от държавни институции, общински администрации, кметства и др.

c