Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Хокеисти от Чехия спечелиха аматьорски турнир на ледената пързалка в Кранево

Хокеисти от Чехия спечелиха Международния аматьорски турнир по хокей, който се проведе на Ледената пързалка "BLACK SEA ICE ARENA" в комплекс „Терма Вилидж“ в Кранево през почивните дни. В турнира се включиха отбори от България, Румъния, Словакия и Чехия. На финала чешките спортисти се наложиха над сборен отбор, съобщи за Про Нюз Добрич спортният мениджър Дияна Резвова.

Ледена пързалка бе размразена през март с началото на карантината заради коронавируса. Съоръжението бе отново открито на 8 август. В момента там тренират състезатели по фигурно пързаляне от пет клуба от София и Варна. През следващите два уикенда пързалката отново ще бъде домакин на хокейни турнири, очаква се и отбор от Израел.

"BLACK SEA ICE ARENA" е голям модерен спортен и тренировъчен комплекс с обща площ от 3300 кв.м., покритието на пързалката е с естествен лед и размери 60x26 метра. Има трибуна с 400 места за зрители.

Ледената пързалка е предназначена както за пързаляне на кънки, така и за обучение и спортни състезания по хокей, фигурно пързаляне, кърлинг. Работи целогодишно. Автоматичното управление на температурата на леда, неговата твърдост и модерно оборудване за заливане на леда, позволяват да се създаде този вид лед, който е необходим за тези видове спортове.

"BLACK SEA ICE ARENA" има четири специализирани съблекални за 100 атлети с душ и тоалетни, стаи за треньори, съдии и обслужващ персонал; конферентна зала; хореографична зала за фигуристи; гардероб за посетителите на комплекса с отделно място за обуване/смяна на кънки; лекарски кабинет; сушилня за кънки и спортно облекло; панорамно кафе-бар за посетители, в което те могат да наблюдават или да гледат спортни събития на леден терен.

Ледената пързалка ще бъде на разположение не само за спортисти, но и за тези, които искат да се занимават с фигурно пързаляне, или просто карат кънки за забавление и удоволствие.

c