Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Комедията „Две обиколки на парка” представя театърът в Добрич

Комедията „Две обиколки на парка” на Мърей Шизгал представя на 15 септември от 19 часа в Камерната зала Драматичен театър „Йордан Йовков” в Добрич. Режисьор е Стефан Спасов, сценография - Димитър Митев. Участват: Татяна Христова, Валери Марков, Велизара Петкова, Владимир Трендафилов, Красимир Демиров.

„Две обиколки на парка” е романтична комедия и предлага две гледни точки към любовта. Разказва две любовни истории, на две двойки, живеещи от двете страни на Градския парк.

Работният ден е към своя край, когато в апартамента на чаровен актьор вдовец се влиза почти с взлом. Красива полицайка настоява да го глоби за нарушаване на обществения ред. Но се случва... едно влюбване - неуместно и непрофесионално, но просто се случва. И привличането помежду им започва да си проправя път през всички противоречия и перипетии, които такава ситуация може да предложи. Любовта, по изключително нелеп и смешен начин, се опитва да се появи. 

По същото време, от другата страна на парка, една двойка се опитва да спаси брака си. След шестгодишен семеен живот и едно дете любовта между успял бизнесмен и съпругата му изглежда уморена и изчерпана. Ще може ли съмнителният семеен терапевт и психиатър д-р Олиовски, който е по-луд от пациентите си, да спаси връзката им? Да, ако се съгласят да изпълнят „странните” техники, които той им предлага?

Над града се свечерява, почти всички прозорци вече светят, а любовта не среща никого по тъмните алеи на Градския парк.

c