Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Създават детска книжка с приказки по нов проект на ДГ „Радост“ в Добрич

Детска градина № 20 „Радост“ в Добрич започва новата учебна година с пореден европейски проект, съобщават от детското заведение. Той се казва „Нашите приказки“ и се финансира по Програма „Еразъм+“.

Педагогическият екип ще си партнира с учители от Унгария, Испания, Гърция и Румъния. Целта на проекта е участниците от партньорските институции да работят заедно и да създадат детска книжка с приказки, отразяващи националния бит и култура на всяка от страните. В нея ще бъде включена написана и илюстрирана от децата европейска приказка, с характерни персонажи от всяка страна.

Децата ще изучават приказките на партньорите, ще ги пресъздават в театрални постановки, а децата от подготвителните групи ще създадат двуезичен речник с думи на английски език и техния роден. Проектът съдържа интересни дейности за децата, като измисляне на приказки, създаване на престилка за приказки, възглавница за приказки, кукли и др., които ще отразяват националната култура и детският приказен свят.

Учителите пък ще имат възможността подобрят своята педагогическа практика и професионални умения, като обменят идеи с партньорите, изучават методиката на работа с фолклорна приказка, използват различни платформи за работа, подобряват компютърните си умения и знанията си по английски език.

c