Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

За опасни дървета в района на Детска ясла „Първи юни” сигнализира жена от Добрич

За опасни дървета в Детска ясла „Първи юни” и по улиците в района сигнализира Павлина Христова от Добрич. Тя разказа за случай от преди два дни, в който едно от тях – намиращо се в двора на яслата, е паднало и препречило цялата ул. „Васил Петлешков”.

Инцидентът станал малко преди 11 часа в събота. Дървото било съборено от силния вятър. Христова изрази възмущението си, че около 20 часа вечерта части от него още не били прибрани. Тя разказа, че било поразчистено, а дървото нарязано и струпано в единия край. Енерго про оправили техните жици, но други кабели продължавали да висят, което според жената било опасно. Вчера е била ремонтирана оградата на детската ясла.

Дърветата, особено в детската ясла, са станали много високи, сподели добричлийката. По думите й падналото дърво не е било с прогнило стъбло и на пръв поглед приличало на здраво. Добре е, че стана през почивни дни и хората се бяха поизнесли, можеше да бъдат натрошени коли, не искам да мисля, че можеше и хора да пострадат, каза Христова. Тя посочи, че майка й е минала през мястото на инцидента две минути преди той да се случи.

След случая съседка, която живее по ул. „Нефит Бозвели”, разказала, че няколко пъти е подавала сигнали в Общината. Едно дърво буквално започнало да повдига плочи в двора й и тя се притеснявала, че ще й събори къщата.

Павлина Христова каза, че ще подаде сигнал в Общината и ще настоява за оглед на района. По думите й общинските служители само кастрят дърветата и ги остават да растат на високо. „Едно е да падне ниско дърво, ще нанесе малко щети, друго е да падне по-голямо”, посочи добричлийката.

c