Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Инвеститор и Община ремонтираха улица край детска ясла в Добрич

В навечерието на новата учебна година беше ремонтирана улицата пред детска ясла №4 „Щастливо детство“ и тя вече е с нова настилка.

Това е факт, благодарение на публично-частно партньорство. Веселин Велев, собственик на „Соник 63”, което е инвеститор на първия жилищен комплекс от затворен тип в Добрич Резиденшъл парк „Свети Георги“, е инициирал ремонт на улицата пред детското заведение, като се е включил с лични средства към програмата на Община Добрич за благоустройствени мероприятия в подкрепа на местната общност. При нея община и граждани си поделят финансирането в съотношение 3:1, като максималния бюджет на проект е до 15 000 лв.

Общината е реагирала с решение изключително бързо и средствата са одобрени и отпуснати в кратки срокове, посочват от компанията. Веселин Велев също е платил своята част и в рамките на 2 дни старият асфалт е бил изцяло фрезован. По технология са поставени нови 40 м бордюри за сметка на инвеститора, а в замяна Общината е решила да се удължи ремонтираната част от улицата с още около 120 кв.м.

В резултат на успешното публично-частно партньорство пред детска ясла №4 вече има близо 1200 кв. м чисто нов асфалт, посочват от Резиденшъл парк „Свети Георги“.

Припомняме, че  миналата година компанията санира сградата, предназначена за сън и занимания на децата от детска ясла №4.

c