Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Доброволци организират акция в подкрепа на нуждаещи се деца от Стожер

Благотворителна акция за подпомагане на нуждаещи се деца от добричкото село Стожер организира група доброволци от Добрич. За Про Нюз Добрич един от организаторите - Виолета Кирова, сподели, че идеята е да се помогне на деца от социално слаби семейства по повод първия учебен ден. Всеки може да дари дрехи, обувки, учебни помагала, играчки.

Същата група подпомагаше млади семейства от Добрич, останали без доходи, в началото на пандемията от COVID-19. Кирова разказа, че постоянно към тях се обръщат хора, които искат да помогнат във връзка с началото на новата учебна година. Така доброволците решават да направят акция и да предоставят дареното на деца от Стожер. За целта се свързват с кмета на селото, който приема радушно идеята. Организаторката обясни, че ако се съберат повече дарения от необходимите ще бъдат предоставени на нуждаещи се деца от други населени места.

Акцията бе обявена вчера в социалната мрежа и вече има голям брой откликнали на апела. Предстои в групите „Добрич” и „Майките в Добрич” във Фейсбук да бъде обявено кога и къде ще се събират даренията. Виолета Кирова посочи, че акцията ще се проведе съвместно с кметовете на села и директорите на училища и детски градини, които ще разпределят помощите на нуждаещите се деца. 

c