Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Ще изрисуват Хан Аспарух на фасадата на едноименното училище в Добрич

Създателят на българската държава Хан Аспарух ще бъде изрисуван на фасадата на едноименното училище в Добрич, съобщи зам.-директорът му Жасмина Младенова. Проектът е на художника Радослав Рудачев-Руди, който ще го реализира безвъзмездно.

Творецът сподели, че иска да го подари на училището си, което му е дало много през най-важните години от живота му. Нека да помним историята си, да я уважаваме, призова той.

„Ние сме единственото училище в България, което носи името на Хан Аспарух и българщината трябва да се пази и предава на поколенията”, каза Жасмина Младенова. Тя съобщи, че в учебното заведение стартира кампания за набиране на средства за материалите за изрисуването на Хан Аспарух. Към инициативата се включват учителите, които се отказват от цветята в първия учебен ден. От името на колегите си зам.-директорът призова родителите, които желаят да се включат, да дарят средства за инициативата на стойността на един букет. Тя сподели, че за реализирането на проекта ще са необходими вишка и платформа и се обърна с апел за помощ към цялата общественост на Добрич.

Председателят на мото клуб „Кан Аспарух 681” Александър Ганев обяви, че клубът дарява 100 лева и ще осигури охраната на скъпата техника, която е необходима за изграждането на картината.  

c