Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

4 дни зумба фестивал в Балчик

От 4 до 7 септември в Балчик се събират на едно място хора, които са пленени от т.нар зумба мания - докато се забавляваш, да се грижиш за духа и тялото си. Така анонсира най-голямото зумба събитие в нашата страна - осмото издание на зумба фестивал "Алегрия",организаторът Стоян Стоянов.Зумба е един вид упражнения под прикритие, смята Стоянов, който е и инструктор в Добрич, подчертавайки колко е забавно да танцуваш, а дори и да си само част от публиката на този вид събития, изпълнени с емоции и хубава музика.

За поредна година в Балчик показват различни видове зумба.

Международното присъствие тази година е от Испания, Турция, Канада, МолдоваФестивалът ще започне с тематична фолклорна вечер. "Всеки гост ще бъде или с национална носия или с дрехи с цвета на флага от държава, от която пристига", обясни Стоянов.

"Много от хората, които са идвали от чужбина в предишни издания, няма да успеят да дойдат, тъй като ситуацията покрай коронавируса е много динамична. Преди няколко дни хората от Украйна разбраха, че няма да могат да присъстват, а пък от Молдова ми казаха, че България вече е в зеления списък и ще могат да дойдат", сподели организаторът, който до последно очаква промени.

Предвидено е фестивалът да събере около 200 души, за да бъдат спазени всички противоепидемични мерки, посочи Стоян Стоянов. Събитията ще са на открито пред пространствата на хотелите "Елит" и "Бисер".
Покана към всички е отправена за майсторския клас на градския стадион, който ще бъде воден от зесове (зумба обучаващи специалисти) на 6 септември от 19,00 ч. В Балчик ще бъдат едни от най-добрите, които обучават инструктори по цял свят - Джесика Експозито от Испания и Дидем Зийбек от Турция.

Източник: Радио Варна

c