Добрич Култура Общество

Тази година Добрич няма да има почетен гражданин

Званието „Почетен гражданин на Добрич” тази година няма да бъде връчено по повод празника на града 25 септември. Това съобщи за Про Нюз Добрич председателят на Общинския съвет Мая Димитрова.

Комисията по избора разгледа двете постъпили предложения – за музиканта и диригент Атанас Генчев и за поета и публицист Драгни Драгнев. Димитрова, която е председател на 9-членната комисия, обясни, че нито едната номинация не е събрала необходимите 7 гласа, за да се избере почетен гражданин. Така комисията няма да внесе предложение до Общинския съвет за удостояване със званието.

Мая Димитрова допълни, че и двамата творци са вписвани по няколко пъти в Почетната книга на града, така че и това отпада като евентуално друго отличие.       

Със званието „Почетен гражданин на град Добрич“ се удостояват личности, чиято съзнателна дейност представлява изключителен и траен принос в обществено-политическия, стопанския, социалния и културния живот на града. Званието се присъжда на специална церемония на 25 септември – Деня на град Добрич, и включва връчване на художествена пластика – уникат, диплом и плакет на герба на Добрич. Удостоените със званието „Почетен гражданин на град Добрич“ се вписват в Почетната книга на града.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *