Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Прокуратурата иска 14-годишният „шофьор“ от Добрич да е под надзора на Детска педагогическа стая

Предстои 14-годишният Руслан К., който миналата нощ причини тежка катастрофа с двама загинали и двама ранени, да бъде привлечен като обвиняем. От прокуратурата ще му бъде поискана мярка за неотклонение поставяне под надзор от инспектор от Детска педагогическа стая.

Припомняме, че около 3,30 часа през нощта колата, собственост на строителна  фирма и управлявана от бащата на момчето, катастрофира по булевард „Добруджа“.

Четиримата на задната седалка решили да изхвърлят тонколона, отварят в движение плъзгащата се задна дясна врата, при което шофьорът се изплашил, че някой може да изпадне, и изгубил контрол над автомобила. При това колата, тип „Баничарка“, завива наляво, преминава през първата мантинела, удря се в електрически стълб, който се намира в разделителната ивица,  преодолява и втората мантинела и се отзовава в насрещното платно за движение.

Загинаха две момчета на по 19 години, които са се возели на задната седалка. Други двама от пътниците - на 19 и 15 години, са с черепно-мозъчни травми, настанени са в неврохирургията на болницата в Добрич, без опасност за живота.

Има информация, че 14-годишният е имал противообществени прояви, но от прокуратурата не посочват какви. Руслан е ученик в професионална гимназия в Добрич и живее със семейството си. Според съседи са добри хора. Обясниха, че се нанесли в дома си преди няколко години. Не са виждали момчето друг път да е карало кола.

c