Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Приповдигнато настроение сред колоездачите, изминали пробега Дунав Ултра за 3 дни

До последната точка от маршрута на колоездачния преход Дунав Ултра - с. Дуранкулак, достигнаха успешно снощи привечер всички участници, заявили график за изминаване на маршрута до 3 дни. Всички соло участници, двойки и четворки и техните екипи, които пристигаха по различно време в Дуранкулак вчера, бяха в приповдигнато настроение, удовлетворени от завършилото успешно лично предизвикателство и в добра физическа форма.

В ден 4 от масовия колоездачен преход Дунав Ултра - Следвай реката 2020, колоездачите, намиращи се в участъка от Русе до Дуранкулак, са  изправени пред изключително предизвикателство. Вятър, дъжд и рязка температурна амплитуда с поне 15 градуса надолу са само част от изпитанията, пред които е изправена психиката и физиката на велосипедистите. Организаторите се надяват те да са предвидили подходяща екипировка, вятърът да е попътен и дъждът да им позволи да продължат, следвайки персоналните си планове за колоездене и  достигане до крайната точка на маршрута в Дуранкулак.

Тодор Киров и Николай Дженков с план за изминаване на маршрута от 4 дни са първата екипна двойка, достигнала по-рано днес крайната точка - с. Дуранкулак.

Екипът на Дунав Ултра е в пряка връзка с колоездачите, за да окаже съдействие, ако е нужно и в очакване на пристигащите до най- североизточната точка на България и последна от маршрута Дунав Ултра - с. Дуранкулак.

Всичко най-интересно по време на събитието можете да следите на: https://www.facebook.com/dunavultra

c