Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Д-р Йовева се върна в болницата в Добрич, консултира на граждански договор

Бившият началник на отделението по инфекциозни болести в МБАЛ-Добрич д-р Венета Йовева се върна в болницата, но на граждански договор, потвърди самата тя пред Про Нюз Добрич.

След напускането си от началото на юни, тя започна работа в друго лечебно заведение в областта.

От началото на септември се е върнала в болницата на граждански договор. Засега консултира пациентите, които са настанени на територията на бившето инфекциозно отделение, тъй като началникът на Второ вътрешно отделение, който е пулмолог, се е върнал на работа след като беше в болнични.

Д-р Йовева: Инфекциозно отделение се закрива, защото ни оставиха да напуснем

Както Про Нюз Добрич вече писа, предстои всички болни с Covid-19 да се обединят на 8-и етаж, като се използва легловия фонд на 3 отделения, при изпълнение на проотивоепидемичните мерки.

Лекар: МБАЛ-Добрич остана без специалист, който да отговаря за болните с Covid-19

Припомняме, че Инфекциозното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич се наложи да бъде закрито след 30 юни, когато изтече предизвестнието за напускане и на последния инфекционист там – завеждащия д-р Венета Йовева. Тя подаде молба за напускане на 1 април, когато в разгара на пандемията от коронавирус останала сама като лекар в отделението. Тогава тя заяви, че те са били оставени да напуснат и нищо не е било направено, за да не се случи.

Правят изключение за МБАЛ Добрич за финансиране на клинична пътека за Covid-19

Поради напускането на инфекционистите и закриването на отделението, РЗОК отказа да подпише с болницата в Добрич договор за клинична пътека за лечение на Covid-19. По-късно от Министерството на здравеопазването обявиха, че ще се направи изключение и МБАЛ-Добрич ще може да подпише такъв договор, ако има инфекционист поне на граждански договор.

c