Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

14-годишен е шофирал при зверската катастрофа в Добрич с двама загинали младежи (снимки)

Водачът, който ще навърши 15 години след месец, е карал служебната кола на баща си. Момчето си е признало пред разследващите, че е било зад волана. Не е имало гонка, не е имало алкохол. В колата са били шестима от 14 до 19 години - двама загинаха, двама са в болница, двама са без драскотина.

14-годишно момче е било зад волана на автомобила при зверската катастрофа в Добрич от ранните часове на днешния ден, в която загинаха двама 19-годишни младежи. Това съобщи за Про Нюз Добрич Окръжният прокурор Радослав Бухчев.

Както вече медията ни съобщи, пътното произшествие стана около 03.30 часа днес по булевард “Добруджа”, на 150-200 метра от КАТ, около моста над булевард “Русия”. Автомобил Форд Торнео е счупил мантинелата и се озовал от другата страна.

По случая е образувано досъдебно производство.

6 момчета на възраст от 14 до 19 години са били в колата. Шофьорът ще навърши след месец 15 години, трима са родени 2001 година, а другите двама са на 15 и 16 години, уточни за Про Нюз Добрич шефът на ОДМВР ст. комисар Никола Панчев. По думите му са направени са тестове за алкохол с дрегер, които са били отрицателни. Ще има и други тестове, ще бъдат взети и проби при аутопсията на загиналите момчета.    

Категорично не е имало гонка, каза Панчев. Сигналът на катастрофата е подаден от гражданин на тел. 112. „Минавала е и друга кола, установяваме коя е, минали са и таксита. Издирваме и установяваме свидетели. Първоначално децата бяха в шок децата“, допълни старши комисарят.

14-годишният шофьор ще бъде привлечен като обвиняем, каза Радослав Бухчев. Колата е била фирмена, която бащата е ползвал като служебна. „Детето си призна при разпита, че е било зад волана. Работим с него, родителите също са извикани в Районното“, допълни Бухчев.

Равносметката от жестоката катастрофа са двама загинали, двама настанени в болницата без опасност за живота и двама невредими, без драскотина, между които и 14-годишният водач.

снимки: Про Нюз Добрич

c