Крими Общество

45-годишен от село край Добрич блудствал с дете

45-годишен мъж ще остане в ареста, след като състав на Окръжен съд – Добрич потвърди наложената му от Районния съд мярка за неотклонение „задържане под стража”.

И. И. е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Второ РУ на МВР за това, че в нощта на 27 срещу 28 август 2020г. , в добричко село, е извършил блудствени действия по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, като употребил за това сила.

Окръжният съд, след като се запозна с материалите по досъдебно производство и след преценка на доводите на страните, счете, че Районният съд законосъобразно е наложил на обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение, която следва да бъде потвърдена. В мотивите си съдът посочва, че задържаният е разследван за престъпление, което се характеризира с висока степен на обществена опасност, наказуемо с лишаване от свобода от 2 до 8 години и е налице реална опасност при по-лека мярка той да се укрие с цел избягване на евентуална бъдеща наказателна репресия. Този извод се подкрепя и от наличните по делото данни, че 45-годишният работи в чужбина и няма трайно установен адрес на територията на България, отбелязва съдът.

Посоченото, както и наличието на обосновано предположение, че мъжът е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем, мотивира съдът да приеме, че искането на мъжа за изменение на наложената му мярка за неотклонение е неоснователно. Определението на Окръжен съд – Добрич е окончателно.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *