Добричка Общество

Само един кандидат за кмет на добричкото село Житница

Само един кандидат – Йордан Божанов Господинов, предложен от партия Земеделски народен съюз /ЗНС/, е регистриран за участие в предстоящите избори за кмет на добричкото село Житница в Общинската избирателна комисия /ОИК/ Добричка, съобщи за Про Нюз Добрич председателят й Диана Далакманска. Изборите за кмет на населеното място ще се проведат на 27 септември. За участие в частичните избори в Житница са регистрирани три партии – ГЕРБ, ДПС и ЗНС.

Припомняме, че Йордан Божанов Господинов до сега изпълняваше временно длъжността кмет на селото след решение на Общинския съвет на Община Добричка от май. Той спечели изборите и през есента на м. г., но бе предсрочно отстранен от длъжността. До това се стигна след постъпването на сигнал, в който се твърди, че е вписан като търговец и не е предприел действия по прекратяване на тази дейност. Проверката в Агенцията по вписванията е установила, че за него има данни за регистрации на две дружества – като едноличен търговец и като съдружник в дружество с ограничена отговорност. След като е бил избран за кмет, той е изпратил уведомление до ТД на НАП, с което е поискал спиране на дейност.

При вземане на решението от ОИК Добричка посочиха, че липсват доказателства за това, че е предприел заличаване на търговеца от търговския регистър, каквото е изискването на Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *