Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Обновена сграда посреща учениците на ПГМ „И. Вазов в Добрич на 15 септември

В напълно обновена сграда ще започне новата учебна година за възпитаниците на Природо-математическа гимназия „Иван Вазов” в Добрич. За Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Галин Канев съобщи, че ремонтът на корпуса е напълно приключил. В момента се извършват довършителни работи по физкултурните салони, съблекалните, актовата зала, мазето и стола.

Припомняме, че мащабният ремонт на ПМГ “Иван Вазов” се извършва по проект „Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич“. Той се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“. Ремонтират се цялата сграда и двата физкултурни салона. Предвижда се и облагородяване на дворното пространство. Проектът е на стойност 2 милиона и 200 хиляди лева. С него се въвеждат мерки за енергийна ефективност, модернизират се и се благоустрояват дворни пространства, осигурява се достъп за лица в неравностойно положение.

440 са учениците на гимназията. За първи път прага на ПМГ „Иван Вазов” ще прекрачат 26 петокласници и 78 ученици от 8 клас, разпределени в три паралелки по 26. За тях в първия учебен ден ще има тържество.

Възпитаниците на природо-математическата гимназия ще учат на две смени, каза Галин Канев. Причината е да се избегнат стълпотворенията, обясни директорът.

c