Бизнес Образование Общество

Безплатна школа по разработка на игри отваря врати в Добрич

Училищната Телерик Академия отвори приема за безплатната си школа за разработка на игри за ученици в Добрич, съобщават от академията. Кандидатстването става онлайн до 11 октомври и не изисква предишни познания в областта, но се държи тест.

Училищната Телерик Академия е най-мащабната безплатна ИТ-инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, която има 110 школи в 33 града в България. Младежи в 8-12 клас ще имат възможност да се обучават в безплатна школа по разработка на игри в Добрич. Обучението стартира в началото на ноември и ще се провежда до юли 2021 г., а форматът (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Програмата е с продължителност 100 учебни часа и в Добрич се реализира с подкрепата на „Глоубъл Файненшъл Кансълтинг“ и „Бизнес Консултиране“.

„За да растат подготвени в контекста на съвременния технологичен свят, учениците трябва да усвоят ключови дигитални умения, които ще ги направят успешни сега и за в бъдеще. Пандемията и преминаването на цялата образователна система онлайн през изминалата учебна година само ускориха тази тенденция. Затова сега разширяваме значително мащаба на Училищна Телерик Академия – ще присъстваме за първи път в 33 града, обхващайки 75% от областите в България. Така целим да осигурим достъп на все повече деца от различни населени места до безплатно, модерно ИТ обучение“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.

С практическа насоченост и модерна програма, обучението „Разработка на игри“ подпомага кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация. Учениците се запознават с едни от най-използваните технологии в света: HTML, CSS и JavaScript и започват да създават интерактивни компютърни игри.  

От кандидатите не се изискват предварителни познания по програмиране. Необходимо е да кандидатстват през сайта и да се явят на входен изпит онлайн до 11 октомври. Изпитът включва 30 логически задачи под формата на тест и е с продължителност 45 мин.

Интерактивните обучения на Училищна Телерик Академия развиват логическото мислене и креативността на учениците, техните умения за решаване на проблеми и дигитални компетенции. Придобитите познанията са полезни за всички сфери на развитие и професии, включително и в един от най-перспективните сектори у нас – ИТ. След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга нейна програма. 

изображението е илюстративно

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *