Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Ръчно изработена книга дариха деца от ДГ№9 на библиотеката в Добрич

Сектор Работа с деца на Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич получи дарение от своите малки приятели от трета група на ДГ№9 „Пчеличка“ – lapbook и професионално изработена кукла на Пипи Дългото чорапче.

Lapbook-ът е колективен проект под формата на ръчно изработена книга, обединяващ усилията на деца, преподавател и родители, включващ всички дейности по двегодишен проект „Приключенията на нашата книга“ /“The Addventures of our Book“/ - рисунки, стихчета, пъзел и др. В рамките на проекта децата съчиниха нова история за Пипи, рисуваха, а педагогъг Оксана Иванова записа историята и я публикува в електронната книга с всички истории на партньорите по проекта от 12 държави. Подарената кукла Пипи, изработена от художник - родител на едно от децата, е талисман на проекта и ще стане част от интериора на сектор Работа с деца в библиотеката, за да радва малки и големи читатели.

Екипът на сектор Работа с деца се включи в онлайн среща с възпитаниците на ДГ№9, на която малчуганите разказаха как са създали своята история за Пипи Дългото чорапче и показаха илюстрациите, които са направили сами на страниците на интерактивната книга. Библиотеката и детската градина обединиха усилията си в насърчаване на ранното детско четене, разширяване на детските интереси и познания и провокиране у децата на любов към книгата и четенето.

c