Спорт

Млади лекоатлети мериха сили в програма на А1 в Шабла и Балчик

След като на 22 август стадионът в Шабла бе домакин на четвъртото издание на турнира „Коста Василев“ няколко дни по-късно – на 26 август морският град прие нова спортна надпревара, част от популярната програма „А1 атлетика за младежи“. В състезанието участваха 30 деца от Шабла, Добрич и Дуранкулак, които мериха сили няколко отборни атлетически игри. Победителите получиха награди от програмата, а най-добре представилите се ще участват в спортен лагер от 9 до 13 септември в град Кюстендил.

Наградите връчиха президентът на клуб „Нефтяник 2014-Шабла“ Веселин Василев и Антон Бонов от Българската федерация по лека атлетика. Шабла прие за поредна година програмата, след като през 2017-а, 2018-а и 2019-а „А1 атлетика за младежи“ имаше състезания в града.

На следващия ден – 27 август, най-добрият млад атлет на Балканите за 2019-а година Валентин Андреев проведе занимание по програмата „А1 атлетика за младежи“ на полигона в родния си град Балчик. Вицешампионът на чук от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес 2018 води загряването на 20 деца от града, а по-късно участва в организацията на щафетни игри за младите атлети. В края на заниманието Андреев и треньор му Андриан, който е и негов баща, наградиха децата с грамоти и подаръци от „А1 атлетика за младежи“.

18-годишният Валентин се състезава за първа година при мъжете през 2020-а и вече е шампион на България. Следващата голяма цел на таланта е балканският шампионат за юноши и девойки под 20 години в Истанбул, Турция на 12-13 септември.

Източник: atletikabg.com

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *